Over

Welkom op mijn blog! Ik heet Marion Lijmbach en woon in het Groene Hart, Gouda. Mijn missie is aandacht te vestigen op het belang van het behouden van voldoende, goed onderhouden en aantrekkelijk openbaar groen in de stad. Openbaar groen is, wat mij betreft, als het gaat om de leefbaarheid van de stad de belangrijkste factor.

Parken, groene pleinen, plantsoenen en groenstroken geven licht, lucht, rust en ruimte in een stad. Openbaar groen verhoogt het welzijn van de stadsbewoners, brengt hen in beweging  en brengt hen samen. Het verbetert de luchtkwaliteit, heeft ecologische waarde en is onontbeerlijk voor een goede waterhuishouding. Het ondersteunt de structuur van een stad, geeft het statuur. Openbaar groen, ten slotte, is veelal een belangrijke schakel met de historie van een stad.

Kortom: openbaar groen is ontzettend belangrijk!

Met deze site deel ik mijn mening, kennis en ervaring op het gebied van stedelijk openbaar groen. Wat mij betreft blijft het groen altijd in de stad. Steeds Groen dus!
Daarnaast houd ik een tuinblog bij waarin ik met korte teksten en vooral veel foto’s de ontwikkelingen in mijn sier- en minimoestuin laat zien.

Vrije tijd

2014-12-28 14.39.39-3Als het even kan loop ik met onze teckel Tilda een flink eind door de wijk of in een wandelgebied aan de rand van de stad. Daarnaast ben ik vaak in mijn tuin bezig.

Ik zit graag op instagram om inspiratie op te doen en mijn eigen foto’s te delen en probeer ook aan lezen toe te komen, bijvoorbeeld boeken/tijdschriften over (tuin- en landschaps) architectuur en -architecten. Daarnaast kun je me vinden op facebook en twitter. Als vrijwilliger van Staatsbosbeheer help ik mee in Bentwoud, een betrekkelijk nieuw bos midden in het Groene Hart bij Benthuizen, en in de sortimentstuin Harry van de Laar in Boskoop. Voor die tuin heb ik in de organisatie gezeten van de Boskoopse Plantendag 2015, 2016 en 2017, traditioneel op Tweede Pinksterdag. Ik was medebeheerder van de facebookpagina en schreef pers- en webberichten.

 

Bewaren

Bewaren