Over

Welkom op mijn blog! Ik heet Marion Lijmbach en woon in het Groene Hart, Gouda.

Ik schrijf over wat mij bezig houdt wat betreft groen. In mijn eigen tuin, in mijn buurt, in mijn stad en daarbuiten.

Mijn missie is aandacht te vestigen op openbaar groen, met name in de stad. Veel te vaak wordt het als vanzelfsprekend gezien, of lastig of duur. Voor mij is openbaar groen, als het gaat om de leefbaarheid van de stad, van onschatbare waarde.

Overdreven? Ik dacht het niet. Parken, groene pleinen, plantsoenen en groenstroken geven licht, lucht, rust en ruimte in de stad.  Ze verhogen het welzijn van de stadsbewoners, brengen hen in beweging  en brengen hen samen. Vanwege de vaak grotere omvang van openbaar groen verbetert het de luchtkwaliteit, heeft het ecologische waarde en is het onontbeerlijk voor een goede waterhuishouding.

Naast openbaar groen kan je zelf als particulier ook veel doen om de leefbaarheid en kwaliteit van je eigen omgeving te verbeteren. Zet je tuin niet vol met tegels, maar plant een boom, struiken en bollen. Maak een ‘rommelhoek’ waar je takken en bladeren laat liggen, schaf bij-vriendelijke planten aan. Kortom: breng wat leven in je tuin, de natuur zal je dankbaar zijn. En na de zoveelste regenbui kan het water veel beter de grond in en zijn natuurlijke weg vinden.

Wat mij betreft blijft het groen altijd in de stad. Steeds Groen dus!

Vrije tijd

2014-12-28 14.39.39-3Als het even kan loop ik met onze teckel Tilda een flink eind door de wijk of in een wandelgebied aan de rand van de stad. Daarnaast ben ik vaak in mijn tuin bezig.

Ik zit graag op instagram om inspiratie op te doen en mijn eigen foto’s te delen en probeer ook aan lezen toe te komen, bij voorkeur boeken/tijdschriften over tuinen, parken en bossen. Daarnaast kun je me vinden op facebook en twitter. Als vrijwilliger van Staatsbosbeheer help ik mee in Bentwoud, een betrekkelijk nieuw bos midden in het Groene Hart bij Benthuizen, en in de sortimentstuin Harry van de Laar in Boskoop. Voor die tuin heb ik in de organisatie gezeten van de Boskoopse Plantendag 2015, 2016 en 2017, traditioneel op Tweede Pinksterdag.

 

Bewaren

Bewaren