Over

Welkom op mijn blog! Ik heet Marion Lijmbach en woon in het Groene Hart, Gouda.

In mijn blogs schrijf ik over groen in tuin, stad en land. Geregeld schrijf ik over openbaar groen in de stad. Dat doe ik met een missie: openbaar groen is, als het gaat om de leefbaarheid van de stad, wat mij betreft de belangrijkste factor!

Daarnaast schrijf ik over het thema’s Groen en gezondheid, Natuur en over wie of wat mij inspireert. Soms blijf ik lekker dicht bij huis en deel ik mijn ervaringen met mijn eigen stadstuin. Deze vind je onder ‘Uit eigen tuin‘.

Mijn missie is aandacht te vestigen op te belang van openbaar groen, met name in de stad. Veel te vaak wordt het als vanzelfsprekend gezien, of lastig of duur. Voor mij is openbaar groen, als het gaat om de leefbaarheid van de stad, van onschatbare waarde.

Overdreven? Ik dacht het niet. Parken, groene pleinen, plantsoenen en groenstroken geven licht, lucht, rust en ruimte in de stad.  Ze verhogen het welzijn van de stadsbewoners, brengen hen in beweging  en brengen hen samen. Vanwege de vaak grotere omvang van openbaar groen verbetert het de luchtkwaliteit, heeft het ecologische waarde en is het onontbeerlijk voor een goede waterhuishouding.

Naast openbaar groen kan je zelf als particulier ook veel doen om de leefbaarheid en kwaliteit van je eigen omgeving te verbeteren. Zet je tuin niet vol met tegels, maar plant een boom, struiken en bollen. Maak een ‘rommelhoek’ waar je takken en bladeren laat liggen, schaf bij- en vlindervriendelijke planten aan. Kortom: breng wat leven in je tuin, de natuur zal je dankbaar zijn. En na de zoveelste regenbui kan het water veel beter de grond in en zijn natuurlijke weg vinden.

Wat mij betreft blijft het groen altijd in de stad. Steeds Groen dus!

Mijn missie draag ik uit via deze blogsite, via columns  en via social media (zie hieronder). En natuurlijk door erover te praten met anderen, hen bewust te maken van hun groene omgeving.  Want alleen maar ‘zenden’ is niet mijn doel, het is een middel om het groene doel te bereiken!

Vrijwel dagelijks post ik ook via social media foto’s en berichten over groen. Kijk dus zeker op mijn accounts op Instagram @steeds_groen, Facebook /steedsgroen en Twitter @MLijmbach

Meer weten over mijn professionele achtergrond? Ga dan naar mijn LinkedIn account

Vrije tijd

Als het even kan loop ik met onze teckel Tilda een flink eind door de wijk of in een wandelgebied aan de rand van de stad. Daarnaast ben ik vaak in mijn tuin bezig.

Als vrijwilliger van Staatsbosbeheer help ik bij het onderhoud van Bentwoud, een betrekkelijk nieuw bos midden in het Groene Hart bij Benthuizen. Daarnaast maak ik deel uit van de vrijwilligersploeg die de Sortimentstuin Harry van de Laar in Boskoop wekelijks onderhoudt. Namens de tuin heb ik in 2015, 2016 en 2017 in de organisatie gezeten van de Boskoopse Plantendag en Kunstmarkt, een jaarlijks terugkerend groen evenement op Tweede Pinksterdag. Voor de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen houd ik, ook in mijn vrije tijd, de website bij.

Bewaren

Bewaren