Week 9

Tuinblog – De laatste aardbeien zijn geoogst. Ze zijn vrij klein maar super zoet. Erg lekker in een bak yoghurt of met een toef slagroom. Zo uit het handje is ook geen straf. Helaas is de oogst niet voldoende gebleken om er jam van te maken.

Zelfs niet in combinatie met rabarber. Want die heeft het dit jaar ‘niet goed’ gedaan. De plant kwam erg laat boven de grond en de groei was matig. Nou ja, volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen.

De minimoestuin. Ik heb natuurlijk alles veel te dicht op elkaar geplant. Inmiddels vechten de tomatenplant, artisjok en broccoliplanten  (ik wist niet dat die zo groot werden!) om een plekje. De twee courgetteplanten zitten elkaar in de weg en de komkommerplant bokst op tegen de sneller groeiende zonnebloemen.

De paprikaplant kan het allemaal niet bijbenen en zal weinig tot geen paprika’s gaan leveren.

Goede nieuws is dat er in de tomatenplant al flink wat tomaatjes hangen, in de komkommerplant de eerste komkommertjes tevoorschijn komen en de courgetteplanten toch maar begonnen zijn met het aanmaken van courgettes. Als alles goed blijft gaan is er over een paar weken wat te oogsten!

En laat ik niet de Japanse wijnbes vergeten, die zit vol met bloemen/beginnende bessen. Een heerlijk vooruitzicht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.