Kivietsbloem

Tuinblog – Het is Pasen en eindelijk is het mooi weer en bijna windstil. Gistermiddag eens door de tuin gelopen om te zien wat er allemaal al (bijna) groeit en bloeit. De ‘oogst’ van het wandelingetje door de voortuin:

roze en witte Bergenia (schoenlapperplant), Ranunculus ficaria (speenkruid), Pulmonaria (longkruid), Pachysandra terminalis (dikkemanskruid) en  de eerste Fritillaria meleagris (kivietsbloem)!

De narcissen, zacht geel, staan ook nog steeds mooi. Volgend jaar plant ik die wel verder van het huis af, want ze staan nu allemaal met de ‘rug’ naar me toe als ik uit het raam kijk. Ook leuk, maar daarvoor heb ik ze niet gekocht.

narcissen2

Afgelopen week heb ik de vlinderstruik gesnoeid en al het ‘oude’ hout van de grassen en vaste planten opgeruimd. Ook veel blad geruimd, vooral dat van de platanen die in de straat staan. Het lijkt wel alsof deze nauwelijks verteren, ook niet na een natte winter.

Ben ook een tijdje bezig geweest met het opruimen van de resten van de kas. Nu ik besloten heb om dan maar ‘in de open lucht’ tomaten, komkommer en paprika te kweken, moest het lapje grond weer wat aangeharkt worden. De tegels konden er ook weer uit.

Binnen heb ik alle zaadbakjes weer opnieuw ingezaaid, want door de storm liggen de zaden van de zinnia’s, toscaanse jasmijn, rode zonnebloemen, artisjok, tomaat, paprika, aubergine, pronkerwt, bleekselderij en courgette door de hele voortuin. Ben benieuwd of er later dit seizoen, tussen de vaste planten en struiken, opeens een tomatenplant of zonnebloem tevoorschijn komt.

gezaaid