Groen moet je doen!

Deze week twee ‘groen’berichtjes in de Goudse Post, die laten zien wat voor moois burgerparticipatie bij het beheer en de inrichting van openbaar groen in Gouda kan bewerkstelligen.

In het kader van ‘Groen moet je doen’ hebben bewoners in de Hoevenbuurt, in de wijk Bloemendaal, samen met Cyclus (verantwoordelijk voor het groenonderhoud in Gouda) een stuk grond vol met braamwortels omgespit. Ook leerlingen van de basisschool ’t Vlot hebben meegeholpen. Door Promen zijn wilgentenen aangeleverd waarmee een omheining is gevlochten. Meer informatie geeft het berichtje niet prijs en ook een foto ontbrak dus ik wist eerst niet wat er nu precies was gebeurd. Vandaar dat ik zelf ben gaan kijken, zodat ik wat foto’s kon maken. Het blijkt om een gedeelde ‘buurt’moestuin te gaan en het ziet er prachtig uit!

Buurtmoestuin in aanleg, in de Hoevenbuurt.

Even googlen levert op dat er achter dit projectje een actieve bewonersvereniging zit, die blijkbaar veel meer doet dan alleen het bijhouden van groen.

Het andere berichtje ging over het aanplanten van 1400 vaste planten in het prachtige Van Bergen IJzendoornpark, in de Nieuwe Park buurt, in de wijk Binnenstad. Dit aanplanten is een initiatief van de Groencommissie van het wijkteam Nieuwe Park en is mede uitgevoerd door leerlingen van het Wellantcollege. Voor het gemak (ik had geen tijd meer om hier ook naartoe te fietsen!) hieronder een scan van de foto uit de Goudse post.

uit goudse post1

Ook weer een mooi voorbeeld van Goudse burgerparticipatie mbt openbaar groenonderhoud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.