Boompioen

logomarion3Tuinblog – Zo’n vijf jaar geleden heb ik in het voorjaar bij een tuincentrum een boompioen gekocht. Destijds waren het twee dunne, kale stammetjes van ca. 20 cm hoog.

De eerste twee jaar kwam er wat blad aan maar geen bloemen. Geduld, dacht ik. De laatste drie jaar kwamen er ook uit de grond naast de stammetjes nieuwe scheuten. Ook die bloeiden nooit. Het blad glansde. In de winter stierf het af en bleven de twee stammetjes over.

En toen kregen we onze hond en die beet vorig voorjaar in een onbewaakt ogenblik een van de stammetjes af. Dat was even slikken. Naarmate het voorjaar vorderde kwamen er ineens wel veel meer nieuwe scheuten uit de grond. Aan het overgebleven stammetje verschenen geen bladeren meer. Hij stond er maar zo’n beetje tussen. Ook dat jaar geen bloemen.

Boompioen of pioenroos?

Ondertussen begon ik me af te vragen of ik destijds wel een boompioen had gekocht. De plant is eigenlijk inmiddels verdacht veel op een ‘gewone’ pioenroos gaan lijken. Ik heb goed vergelijkingsmateriaal, want verderop in de straat staat al jaren een prachtige boompioen en die ziet er toch echt anders uit dan wat ik in mijn tuin heb staan.

Dit jaar is de transformatie compleet; ik kan er niks anders meer van maken, ik heb een pioenroos in mijn tuin. En er zitten dikke knoppen in!

?
Eindelijk bloemen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.