De aftrap

Tuinblog – De ijsheiligen zijn voorbij, dus eindelijk de moestuinplantjes in de volle grond gezet. Ik had ze de afgelopen weken al bij mooi weer buiten laten wennen. Als ik zo naar het resultaat kijk bedenk ik me weer dat ik geen begenadigd ‘zaaier’ ben.

Met een schuin oog kijk ik naar de plantjes van de buren, die ook een deel van hun tuin hebben vrijgemaakt voor een moestuintje. Ze hebben in dezelfde tijd gezaaid maar hun plantjes zien er 10 keer beter uit.

Dat zet me nu al op een achterstand en dat was niet de bedoeling. Niemand weet het maar ik ben met een wedstrijd bezig, zeg maar een variant op ‘The big allotment’. Ik loer geregeld bij de buren in hun moestuin en vergelijk hun planten met die van mij. Maar dat levert me tot nu toe dus nog geen goed gevoel op.

Wat heb ik mijn moestuin gezet:

  • 1 tomatenplant (cherry)
  • 1 komkommer
  • 2 courgettes
  • 3 artisjokken
  • 1 paprika
  • 1 platte peterselie
  • 4 preien (AH)

De tomaten-, paprika- en platte peterselieplanten heb ik als plantje gekocht, dus die zien er al best OK uit. De rest is uit zaad en lijkt wel bang om buiten gezet te zijn.

In de kleine koude kas, tussen de aardbeienplanten, staan in potjes ook nog twee gezaaide tomaten, veel bleekselderijstekjes en aubergines. Allemaal van AH maar nog te klein om buiten in de volle grond te zetten. De aardbeien doen het overigens heel goed, die oogst ziet er veelbelovend uit.

De kop is er af, het grote wachten en bijhouden is begonnen!

Een gedachte over “De aftrap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.