Week 12

Tuinblog – Tijdens haar vakantie heb ik een weekje de moestuin van mijn buurvrouw bijgehouden. Vrachtladingen (nog groene, maar toch) tomaten en bijna teveel snack komkommers om zelf op te eten. Te zien aan het aantal bloemetjes aan beide planten is het einde nog niet in zicht. De paprikaplanten hebben nog geen bloemen maar staan er veelbelovend bij.

Teruggekomen bij mijn moestuintje, amper 20 meter verderop, word ik toch wat mismoedig: de oogst hiervan is en wordt een stuk minder. Met maar 1 tomatenplant is dat logisch. Maar die komkommerplant van mij schiet helemaal niet op. En het paprikaplantje wordt ook niks meer. De twee courgetteplanten hebben tot nu toe 1 kleine courgette geproduceerd. Veel bloemen maar geen vruchten (tip, iemand?!). Aubergineplant? Nada. Die wedstrijd, waar ik het in mijn eerste moestuinblog over had, ga ik dus dik verliezen.

Het geeft niet, ik heb genoten van de grote hoeveelheid aardbeien en de Japanse wijnbessen (de merels ook trouwens). De druiven doen het ook heel goed. Over de appeloogst dit jaar daarentegen kan ik kort zijn: die is weer marginaal, met 7 appels! Hopelijk blijven ze allemaal aan hun tak zitten, zodat ik er toch nog 1 appeltaart van kan bakken…

Tot slot de broccoliplant, daar komen iets van struikjes uit tevoorschijn die wat weghebben van de broccolistronken uit de supermarkt. Zou het? …wordt vervolgd!

De eerste broccoli?
De eerste broccoli?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.