De tuin in juni

Tuinblog – Er bloeit van alles in de tuin. Gardeners World presentator Monty Don had het afgelopen week over de ‘June gap’, maar daar merk ik in mijn tuin niet veel van. Meer geluk dan wijsheid, want zo bewust is de tuin nu ook niet aangelegd.

Daarnaast stond een aantal planten er al toen wij het huis en daarmee de tuin 7 jaar geleden kochten. Wellicht dat de vorige bewoner hier wel goed over had nagedacht.  Hieronder wat foto’s van bloeiende planten in mijn tuin.

Om te beginnen de begroeiing rondom de 2 kleine vijvertjes in de zijtuin. De planten die nu bloeien zijn onder meer de Gele lis (Iris pseudacorus), purperklokje (Heuchera sanguinea ‘Splendens’),  klokjesbloem (Campanula portenschlagiana) en Oeverzegge (Carex riparia).

vijvertjes

Onder de appelboom in de zijtuin staat Phlomis russeliana, of brandkruid

phlomis

In de voortuin veel roze en (donker) paarse bloemen, met hier en daar wat frisgeel. Zo bloeien nu geraniums (gekregen, weet niet welke varieteit), roodbladige heuchera’s (stond er al, idem), Saxifraga urbium of schildersverdriet, Alchemilla Mollis (vrouwenmantel) en Astrantia major ‘Abbey Road’ (roodbloeiend Zeeuws knoopje).

juni

astrantia major

En dan naast de parkeerplaats nog een klimroos, waarschijnlijk New Dawn, en enkele uitbundig bloeiende Deutzia x hybrida strawberry fields waarin nu tientallen bijen zich tegoed doen aan de nectar.

deutzia

2 gedachtes over “De tuin in juni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.