Week 6

Tuinblog – Er zit schot in. Het heeft even (=lang) geduurd, maar nu gebeurt er toch van alles in mijn minimoestuin. Eerst een verlies melden: aan het begin van de week lag de komkommerplant ineens verwelkt op de grond.

Op de entplek was de stengel doorgerot. In Boskoop, waar ik toch was om in de Sortimentstuin te werken, heb ik een nieuwe gekocht, want ik vind komkommers uit eigen tuin echt heel lekker. Het is nog een klein plantje, opgekweekt vanuit zaad. Er stonden ook geënte komkommers maar die kostten 8,50 euro. Per stuk.

overzicht

overzicht van moestuin

De tomatenplant groeit flink door, heeft veel bloemetjes en draagt al wat groene tomaatjes. Dat ziet er veelbelovend uit. De broccoliplanten van AH groeien als kool maar eerlijk gezegd weet ik niet of dat ook op de goede manier gebeurt . Ik zie nog geen begin van broccoli.

De artisjokken zijn er ook nog. Een van de twee gaat als een speer, de ander heeft het moeilijk. Laatst las ik dat de kans groot is dat ik pas volgend jaar bloemen krijg, dat is jammer, weer geduld hebben.

artisjok

Met de paprikaplant gaat het matig. Ik denk niet dat hier nog paprika’s aan gaan groeien. We zullen zien.

De courgettes groeien ook eindelijk en hebben de eerste bloemen, maar dit zijn nog geen vruchtdragende , dus het is ook nog wachten op de eerste courgette. De aubergineplantjes zijn nog klein maar zien er wel goed uit.

courgette

Kortom; veelbelovend en het is zo leuk om iedere dag even te checken hoe alles erbij staat. Eigenlijk is dat al de helft van de lol.

Andere oogst: veel aardbeien in de koude kas. Heerlijk zoet. Wordt vervolgd.

aarbei

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.