Week 16

Tuinblog – Het is inmiddels september en we hebben veel mooie dagen gehad in augustus maar ook een aantal hele slechte. De temperatuur schommelt sterk, waardoor de tomaten ‘knappen’.

Ik heb daarom alle hele, enigszins verkleurende exemplaren geplukt en binnen op de vensterbank gelegd, in de hoop dat ze nog rood worden. De geknapte zijn voor de hond, die is er gek op. De tomatenoogst is goed, trouwens, en de tomaten zijn prima van smaak.

?

Verder is het een zeer matig jaar in mijn moestuintje geweest. Ik schrijf bewust ‘geweest’ want de aanblik van de moestuin is er een van in verval. Het wordt dus al terugkijken dit keer.

Ik heb welgeteld 2 courgettes kunnen oogsten en misschien 3 tot 4 snackkomkommers. Beide planten hadden bloemen genoeg en ook iedere keer leek er een komkommer/courgette te gaan groeien, maar twee dagen later bleken ze dan steeds verrot. De aubergineplanten en paprikaplant hebben helemaal niks gedaan. Hoewel er nu in de eerstgenoemde weer bloemetjes verschijnen verwacht ik hier geen oogst meer van.


Ik wijt het maar aan het sterk wisselvallige weer. Maar ook aan de te geringe omvang van het tuintje en de te hoge beplanting eromheen, waardoor er wellicht toch te weinig zon op kon schijnen. Volgend jaar maak ik meer ruimte vrij. Dat zal in ieder geval nodig zijn voor de artisjokplanten, die dit jaar al een flinke start hebben gemaakt. Iets om naar uit te kijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.