De tuin in september

Tuinblog – In de moestuinblog had ik niet veel positiefs te melden. Gelukkig kan ik wel blij worden van de rest van mijn tuin.

Alles is weelderig ‘september’groen, met hier en daar gele (Rudbeckia fulgida), witte (Astrantia major), paarse (Dahlia dinnerplate) en donkerroze (Persicaria amplexicaulis) accenten. De donkerrode zonnebloemen doen het ook goed, volgend jaar zaai er nog meer en dan ook wat meer gele.

Aan het begin van ons tuinpad richting de voordeur liggen heel veel zwarte besjes van de Cornus sanguinea. De takken van deze heesters hangen helemaal door. Af en toe knip ik wat trosjes weg en veeg ik het pad weer schoon, want onze hond is er ook weg van en ze zijn licht giftig. De hele dag scharrelen er vogels rond. Ach ja, zo heb ik echt een vogelvriendelijke tuin!

 

Over vogelvriendelijk gesproken: de druiven zijn mooi aan het verkleuren en we houden goed in de gaten wanneer de merels ze ontdekken. Dan is het tijd voor een stuk gaas eromheen. Want de druiven zijn voor ons. Net als de 7 (!) appels trouwens. die verkleuren ook goed en wat nog beter is, ze hangen nog steeds aan de boom!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.