De tuin in december

Tuinblog – Ook in de donkere maand voor Kerst valt er genoeg te beleven in de tuin wat betreft bloeiende planten. Het is alleen niet altijd zo uitbundig en opvallend.

Hoewel: de knalgele bloemetjes van de winterjasmijn (die al sinds november bloeit) en de oranje kleuren van de nog steeds bloeiende Oost-Indische kers vallen wel degelijk op. Ik ontdekte ook een laatste witte bloem van de klimroos (naam onbekend). Laatstgenoemden zijn het gevolg van een warm najaar.

Ook geniet ik van de bloemen van de Viburnum bodnantense Dawn en Charles Lamont. In tegenstelling tot vorige jaren ‘doen’ ze het erg goed: een rijke bloei met heerlijk geurende, witte kleine bloemen. Ze staan langs het pad naar de straat, waardoor ik er vaak langsloop en de geur kan opsnuiven.

Verscholen achter het hoge siergras zag ik de bloeiende helleborus. Mooie witte bloemen met een geel hart. Echter, om hem beter te kunnen zien moet ik het gras kortknippen. Maar dat doe ik liever niet, want ik houd van het wintersilhouet van grassen. De helleborus moet dus dit voorjaar naar een andere plek verhuizen. Het eerste klusje na de winter is al bekend!

Winterbloeiers: het zijn eigenlijk cadeautjes. Terwijl de het grootste deel van de tuin in rust is verwennen zij ons met kleur en (geurende) bloemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.