Tuinblog

logomarion

Welkom op mijn tuinblog. Vanaf vandaag, 5 april 2015, laat ik geregeld met foto’s en korte teksten de ontwikkelingen in mijn tuin zien, zowel in de sier- als (kleine) moestuin.

Van de eerste bloeiende planten, bollen en struiken tot de laatste geoogste tomaat. Nou ja, de allereerste bloeiende planten… dan had ik natuurlijk al in januari moeten beginnen: de Viburnums bodnatense ‘Dawn’ en ‘Charles Lamont’, de crocussen en sneeuwklokjes zijn al weer bijna uitgebloeid.

Dit jaar ga ik voor het eerst proberen zonder kas tomaten, paprika en komkommer te kweken. Dit doe ik noodgedwongen, omdat de kas die ik had door de storm van eind maart is verwoest.

2015-03-31 13.08.00
De wind had de kas, die tegen de stenen muur stond, omver geblazen. De zandzakken van 30 liter per zak, die ik op de onderste buizen op de grond had gelegd ter verzwaring, bleken niet zwaar genoeg.

Ik had geen zin om hem weer in elkaar te zetten, verschillende buizen waren verbogen en een aantal plastic verbindingsstukken waren afgebroken.

Mijn tuin

Mijn tuin is niet heel groot, maar groot genoeg voor mij. Eigenlijk zijn het drie kleinere tuinen: een voortuin van ca. 5 x 10 m, een zijtuin van ca. 4 x 16 m en nog een voortuin van ca. 5 x 7 m. Klinkt wat verwarrend maar we wonen in een kwadraatwoning en hebben dus geen ‘traditionele’ voor- en achtertuin. Zie het schetsje hieronder voor de indeling. De tuinen zijn van elkaar gescheiden door een schutting of een pad.

schets
De moestuin ligt op het zuiden tegen de garagemuur in de 2e voortuin.

Veel plezier met lezen!

NB: Mijn tuinblogs staan rechts op de pagina in het overzicht van categorie├źn, ingedeeld per maand. Op de homepage staan ze tussen de wekelijkse blogs over openbaar groen.